Çocuklarda görülen yaz hastalıklarının tedavisi ve oluşmaması için ailelerin son derece dikkatli olması gerekiyor.

Yaz aylarında çocukların bünyesi ve bağışıklık sistemi daha zayıf olabilir. Aşırı sıcaklar, su kaybının yaşanması hastalıklarında ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Dışarıda sıcakta fazla zaman geçirmeleri, dondurma gibi soğuk yiyeceklerin tüketilmesi, koşmadan dolayı oluşan terlemeler hastalıkları da beraberinde getirebiliyor. Yaz aylarında ailelere çocuklarının hastalıklara yakalanmaması için büyük sorumluluklar düşüyor. Yazın hasta olmak sıcak havalardan dolayı iki kat daha zorlu geçebiliyor.

Çocuklarda Görülen Yaz Hastalıkları

İshal

Yaz ishali çocuklarda mikrobik ishal çeşitleri arasına girmektedir. Artan sıcaklıklar nedeniyle sıkça yaz ishali hastalığı araya çıkabilmektedir. Çocuklarda ishal oluşmasına neden olan en büyük problem sıcaklıkların yiyecekler içerisinde mikroorganizmaların çoğalmasını sağlamaktadır. Yiyeceklerde çoğalan mikroorganizmalar da ishal oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca yaz aylarında ishalin artmasına neden olan bir diğer sebepte beslenme alışkanlığının değişmesidir. Sindirim ve boşaltım sistemi beslenme alışkanlığının değişmesinden dolayı sorunlar yaşayabilmektedir.

İshal

İştahsızlık

Çocuklar arasında en fazla görülen hastalıklardan biri olan yaz iştahsızlığı birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Yeterli beslenmeyen çocuklarda gelişim süreci aksayabildiği gibi bağışıklık sisteminde de sorunlar ortaya çıkabiliyor. Yaz sıcaklarında sürekli oyun oynayan çocuklarda su içme artar. Her saatte su içen çocuklarda mide açlık hissi yaşamaz. Buda iştahsızlık sorunun ortaya çıkmasına neden olur. İştahsızlık sorununu çözmeye çalışırken çocukları zorlamadan sevebileceği yemekler pişirip yemelerini sağlamak gerekir. Çok fazla yemek yedirmeye çalışma baskısı daha iştahsız olmalarına neden olabilir.

İştahsızlık

Güneş Çarpması, Güneş Yanığı

Güneş altında çok fazla vakit geçirmek, oyun oynamak, denize girmek gibi nedenlerden dolayı güneş çarpması ve güneş yanığı oluşabilmektedir. Güneş çarpması baş ağrısı, halsizlik gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Çocuklarınızı güneş çarpmasından korumak için güneşte, havuz başında en fazla 15-20 dakika oynamasına izin verin. Daha fazla zaman geçirmeleri birçok hastalığı da beraberinde getirecektir. Çocuklarınızı güneşe çıkmadan önce ciltlerine mutlaka güneş yanığı olmamaması için güneş kremi sürün. Güneş kremi güneşin ciltte oluşturabileceği yanık sorununu engelleyecektir. Güneş yanığı acı verici ve cildin zarar görmesine neden olan bir sorundur.

Güneş Çarpması, Güneş Yanığı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.