
Elimizden düşmeyen telefonlarımızdaki mobil uygulamaları bazen bilgisayarda kullanmamız gerekebilir. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak ise birçok Android Emülatör piyasaya çıkmıştır. Şuan en çok bilgisayarda Pubg Mobilr, Cod Mobile nasıl oynanır, sorularına cevap olan bu programları sizin için derledik. Bu uygulamalar sadece bilgisayarda mobil oyun oynamak için değil özellikle geliştiriciler içinde hayati önem göstermektedir. PC için bu iki ihtiyaca da hitap eden en iyi Android emülatörleri neler, sıraladık.
Bu emülatörlerin bazıları direk olarak Google Play’dan oyun indirmek ve oynamak için olsa da Android işletim sistemini bilgisayarda deneyimlemek için de birçok emülatör bulunmakta. Her iki ihtiyaç içinde piyasanın en iyi emülatörlerini sıraladık.
PC İçin En İyi Android Emülatörleri
Bu programların oyun için kullanılanları genel olarak ücretsiz olabiliyor. Geliştiricilere özel profesyonel emülatörlere de uygun bir fiyattan sahip olabiliyorsunuz. Oyunlarda kullanılan emülatörlerinin birçok önemli noktası da bulunmakta. Gelin en kaliteli emülatörlerden başlayalım.
BlueStacks

Şuan bu program en çok bilinen Android Emülatörlerinin arasındadır. Genel de bilgisayarda PUBG, Call Of Duty gibi oyunları oynamak için kullanılır. Onlar haricinde bazı verimlilik uygulamalarında kasmalara neden olabiliyor. Ne kadar ücretsiz olsa da çıkan reklamlar genel olarak can sıkabiliyor. Onun için premium sürümünü 24 dolara almak isteyebilirsiniz. Android sürümü olarak da Android 7’yi baz almaktadır. Bazı bu tarz dezavantajları yüzünden diğer uygulamalardan bir tık aşağıda kalabiliyor.
Genymotion

Bu yazıda sıralayacağımız tüm uygulamalara göre oldukça kaliteli bir Android Emülatörü. Ancak bu uygulama oyun oynamak için değilde geliştirici odaklı olarak kullanılmaktadır. Birçok mobil oyun ve uygulama geliştiricisi profesyonel anlamda bu uygulamayı tercih etmekteler. Ücreti ise 136 dolar/ yıllık olarak ön plana çıkmaktadır. Bir geliştirici iseniz profesyonel anlamda bu ücret uygun sayılabilir.
Nox Player

Nox Player oyun oynamak için kullanılan en iyi emülatörlerden biridir. Google Playdaki neredeyse tüm oyunları kasmadan oynayabilmenizi sağlar. Ancak Android 5 lolipop sürümüne sahip olduğu için uygulama biraz ağırdır. Bilgisayarınızın CPU ve GPU sisteminizin biraz iyi olması gerekir. Onun haricinde CPU ve GPU ayarlarını da uygulama içinden yapabilirsiniz.
Nox Player rootlama odaklı kullananlar içinde birçok imkan sağlar. Birçok kısayol atama, klavye, mause, gamepad kullanma gibi birçok ekimpan içinde oldukça uyumludur. En iyi yanı ise hiç bir reklam göstermeden tamamen ücretsiz olmasıdır.
Android Studio

Android Studio Google’ın resmi uygulamasıdır. Sürümlere uyumlu olarak düzenli güncelleme almaktadır. Ücretsiz olmasıyla birçok geliştirici tarafından oldukça kullanılır ancak Genymotion kadar fazla imkana sahip değildi. Genymotion ile entegra çalışabilme özelliğine sahip olması da sonradan Genymotion’a geçerseniz Android Studio bilginizin boşa gitmeyeceğini göstermekte.
PC için diğer en iyi Android Emülatörleri
Bu başlık altında ise daha kısa açıklamalarla diğer iyi emülatörleri sıraladık.
MEmu
Oyun performans odaklı bir Android Emülatörüdür. Biraz daha yeni bir emülatör olaran ve yaşına göre oldukça gelişmiş bir uygulamadır. Google Haritalarda sanal konumunuzu ayarlayabilir ve AMD,Nvidia desteği ile üst düzey performans sağlayabilirsiniz. Verimlilik odaklı uygulamalar sınıfında ise en iyilerinden biridir.
Bliss OS
Bu sistem aslında tam bir emülatör değildir. Bliss OS bilgisayarlar için direk olarak Android işletim sistemidir. PC’lere ayrı olarak Windows gibi kurulması gerekir. Bu sayede bilgisayarda Androidin tüm imkanları kullanılabilir.
KO Player
Ücretsiz olmasından kaynaklı yer yer reklamlar bulunmakta. Bu programda hafif bir yazılım ve basit bir arayüzden oluşmaktadır. Kolay kurulum ve herhangi bir android cihazla eşleşme konusunda oldukça iyidir.
Ve Diğerleri:
- Remix OS
- ARChon
- GameLoop
- LDPlayer
- Phoenix OS
- Prime OS
- Xamarin
- Andy
- Anbox
- Android-x86
Kuaza olarak sizlere bu tarz uygulama ve site önerilerinde bulunmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda grafik tasarımcılara özel tüm Adobe Programlarını tek tek inceledik ve bu yazıda hepsini toplu olarak inceledik. Onun haricinde Türkiye’nin en iyi webmaster forumlarını ise bu yazımızda sizlere ilettik. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.