Para Biriktirmek İçin Yapmanız Gerekenler 4

Para biriktirmek Türkiye’de ki asgari ücret ve yaşam standartları ele alınınca çoğu zaman imkansız olabiliyor. Ama doğru yöntemleri uygulayarak istediğiniz miktarda parayı biriktirebilirsiniz. 

Kadınlar kendi erkekler kendi ihtiyaçlarını karşılamak için çoğu zaman ihtiyaç fazlası harcama yaparak parasını gereksiz yere kaybetmektedir. Genellikle kadınlarda bakım ürünleri kıyafet gibi gereksiz harcamalar yapılırken erkeklerde ise bu gereksiz harcamalar daha çok oyun, teknolojik aletler gibi ürünlere gitmektedir. Türkiye şartları ele alındığında büyükşehirde yaşayan bekar kişilerin ortalama 2-3 bin maaşı vardır. Genellikle tek yaşayan kişilerde gereksiz harcamaya eğilim daha fazladır. Çoğu kişi birikim yapmak ister fakat nasıl yapacağını bilemez. Ya da doğru yöntemler ile ilerleyemez. Para biriktirmek için yapmanız gerekenler;

İhtiyacınız Kadar Satın Alın

Sürekli değil de belli aralıklar ile alış veriş yapın. Neye ihtiyacınız var ise sadece onu alın. İhtiyacınızdan fazlasını almak gereksiz yere para harcamaya neden olur. Ayrıca ihtiyacınızı alırken en uygun fiyatlı olanı ve sizin ihtiyacınızı karşılayacak bir ürünü alın. Özellikle kadınlar kozmetik ürünlerinde ve kıyafette genelde ihtiyaç fazlası satın alır. İndirim kelimesi bile alışveriş için yeterli olur çoğu zaman. Ama sadece ihtiyacınızı almak geleceğiniz için gereksiz harcamaların önüne geçer. Böylece ihtiyaç fazlası almayarak o parayı birikiminize ekleyebilirsiniz.

İhtiyacınız Kadar Satın Alın

Kayıt Tutun, İsraf Yapmayın

Birikim yapmaya karar verdikten sonra kendinize bir defter alın. Bu defteri ikiye ayırıp gelir ve giderleri yazın. Böylece ay sonunda giderlerinize bakıp neyin gereksiz olduğunu neye para harcamamanız gerektiğini de öğrenmiş olursunuz. Elektrik, su, yemek her zaman fazlası israftır. Bu yüzden israf yapmayın. Yemek yaparken kendinize göre yapın. Fazlası çöpe gidecektir. Bu da fazladan para çöpe gitmiş demektir.

Kayıt Tutun, İsraf Yapmayın

Kendinize Kurallar Koyun, Kumbara Alın

Günlük ve aylık harcama tutarınızı belirleyin. Kendinize harcamalar konusunda kurallar koyun. Birikimlerinizi ve acil durum limitlerinizi sadece önemli, acil durumlarda harcama gibi kurallar koymak sizi engelleyip gereksiz harcamalardan uzak tutacaktır. Kendinize bir kumbara alın ve elinizdeki fazla parayı oraya atın. Her gün harcamanız gereken limiti harcayın. Fazlası her zaman kumbaraya atılsın. Doğru bir şekilde kararlı ve planlı ilerlerseniz birikim yapmak sandığınızdan daha kolay olacaktır.

Kendinize Kurallar Koyun, Kumbara Alın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.