
Elimizden teknolojik cihazları düşürmemekteyiz. Cihazlar bir yana internet o kadar hayatımıza girdi ki hatırlayamadığımız kadar hesap oluşturmuşuzdur. Haliyle daha sayısını hatırlayamadığımız bu hesapların her birini farklı şifre ve kullanıcı adı seçmemiz zor. Bu nedenle çoğu kişi hesaplarının şifresini aynı yapmakta. Bu durum ise hesaplarınızın çalınmasını oldukça kolaylaştırıyor. Sizi bu durumdan kurtaracak ve işlerinizi kolaylaştıracak yollardan biri ise şifre yöneticileri. Gelin bu yazımızda En İyi Ücretsiz şifre yöneticisi programları neler görelim.
Şu yazımızda sizlere zayıf parolalarının nasıl olduğunu, en çok hangi şifrelerin heklendiğini ve bu durumlardan kurtulmak için neler yapmamız gerektiğini söylemiştik. İlk yapmamız gerekenler güçlü şifreler kullanmak ancak her şifrenin kırılma veya virüsler tarafından ifşa edilme riski bulunmakta. Bu durumlarda da sahip olduğumuz her hesaba özgün şifre belirlememiz gerekmekte. Bu durum ise çoğu zaman bize yük olmakta.

Bahsettiğimiz durum içinde kalmamak için ya eski usul ayrıntılı bir şifre ajandası tutacaksınız ya da güvenilir şifre yöneticilerini kullanacaksınız. Bu şifre yöneticilerini seçerken de dikkat edilmesi gerek. Tüm şifrelerinizi bir programa emanet ederken çok dikkatli olunmalı. Bizde sizler için güvenilir bir kaynaktan araştırma verilerine göre seçilmiş en iyi ücretsiz şifre yöneticisi programlarını göstereceğiz.
En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticisi Programları
Siber güvenlik konusunda güvenilir kaynaklardan biri olan sitenin şu blog yazısındaki çalışmasını kaynak kabul ederek bu sıralamayı yapacağız. Buradaki çalışmada 23 ayrı ücretsiz şifre yöneticisi test edilmiş. Bu testte ise güvenilirlik, sunulan imkanlar, kullanım kolaylığı ve müşteri desteği kriterler üzerinden puanlama yapılmıştır.

- 1. LastPass – Bu çalışmaya göre genel kapsamda en iyi şifre yöneticisi denilebilir. Birden fazla cihazda sınırsız şifre depolaması sağlanmakta ve bunun yanında ise rakip programlara göre çok daha fazla ekstra özellik sunulmakta. LastPass programı; şifre yönetimi, 2FA uyumluluğu, şifre paylaşımı ve dahili kimlik doğrulama sunan tek ücretsiz şifre yöneticisi.
- 2. NordPass – İlk programımızda olduğu gibi birden fazla cihazda sınırsız parola depolama sağlamakta ve ayrıca sezgisel bir arayüze sahip. İlkinden farklı olarak biyometrik oturum açma sağlayan programda güçlü güvenlik koruması ve sağlam otomatik doldurma özellikleri barındırılmakta. Ancak bu özelliklerin yanında şöyle bir koşul bulunmakta; kullanıcıların aynı anda yalnızca bir cihazda oturum açmasına izin verilmekte.
- 3. RememBear – Diğer ilk iki uygulamaya göre tek cihazda sınırsız parola dezavantajına rağmen son derece kullanıcı dostu bir program. Kendiliğinden ek özellik vermek yerine yan başarım sistemi ile ekstra özellik ve biyometrik oturum açma sunar.
- 4. Bitwarden – RememBear’a göre daha fazla cihazda senkronizasyonla sınırsız şifre depolamasını sağlayan bu programı 4. sıraya alınmasını sağlayan en büyük etken zorlayıcı arayüzü. Teknik bilgisi yetersiz kişilerin otomatik şifre doldurma ve kaydetme konusunda büyük sorunlar yaşayabileceği bir uygulama.
- 5. Sticky Password – Çoklu cihaz senkronizasyonu bu programın ücretsiz sürümünde bulunmamakta. Temel anlamda sınırsız parola kaydetme ve birçok tarayıcı ile çalışması ön plana çıkarmakta. USB ile taşınabilirlik ve biyometrik oturum açma sunması ek özelliklerinden denilebilir.
- 6. Dashlane – Diğer ücretsiz şifre yönetici programlarına göre harika ek özellikler sunulmakta. Ancak ne kadar ek özellikle sunulsa da şifre depolaması sınırsız değil. Tek cihazda 50 parola kaydetmeye izin verilen programda tek tıklamayla şifre değiştirme ve ihlal izleme özellikleri mükemmel çalışmakta.