
Kadınların yaşadığı zorlu bir süreç olan gebelik döneminde risk oluşturan, hamileliği tehlikeye sokan durumları içeriğimizden bulabilirsiniz.
Hamilelik eğer anne adayının sağlık sorunları var ise veya hamilelik ile birlikte oluşmuş ise riskli bir dönem olabilir. Her hamilelik dönemi farklıdır. Kişiden kişiye ortaya çıkan belirtiler, riskler ve hamilelik süresi de değişmektedir. Bu yüzden özellikle kadınların her hamilelik geçiren kadının dediklerini ele alıp hareket etmemesi gerekir. Hamilelik size özeldir ve sorunlarınızda sizin vücudunuza özeldir. Tabi ki genel belirtiler ve sorunlar çoğu hamilelikte aynıdır fakat her risk kişiden kişiye, hamilelikten hamileliğe göre değişmektedir. Riskli bir hamilelik geçirmenize neden olan sağlık durumlarını ve neler yapmanız gerektiğini sizler için hazırladık.
Riskli Bir Hamilelik Geçirmenize Neden Olan Durumlar
Anne Adayının Genetik ve Fiziki Özellikleri
Bebek anne karnında dokuz ay boyunca kaldığı için annenin tıbbi, genetik ve fiziki özellikleri risk yaratan en büyük sorunlar arasında yer almaktadır. Eğer annenin genetiği problemli, sağlığı kötü ve fazla kiloları var ise riskli bir hamilelik süreci geçirme ihtimali oldukça yüksektir. Bu yüzden hamile kalmadan önce mutlak tüm sağlık testleri yapılmalı, hamileliğe engel bir durum var ise çözülmeye çalışılmalı ve fazla kilolardan kurtulunmalıdır.

Tansiyon ve Şeker Problemi
Preklampsi olan ve gebelik tansiyonu olarak bilinen hastalık riskli bir dönem geçirmenize neden olacaktır. Yüksek tansiyon veya düşük tansiyon nedeniyle sürekli sorunlar yaşayabilirsiniz. Aynı şekilde şeker sorunu yani diyabet gibi hastalıklar da riskli bir hamilelik dönemi geçirmenize neden olmaktadır. Gebelik tansiyonu hamilelik ile birlikte genişleyen damarlarda kan basıncının meydana gelmesiyle oluşmaktadır. Bu risklerin önüne geçmek için mutlaka iki haftada bir uzmanına rutin kontrolleri yaptırmak gerekir.

Erken Doğum
Hamileliklerin sadece yüzde on gibi bir kısmında görülen erken doğum birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Bebeğin iri olması, rahimde bozukluklar olması, gebelik suyunun fazla olması, gelişimde olan bebeğin gelişimin durması ve diğer anne adayı sağlık nedenlerinden dolayı erken gebelik yaşanmaktadır. Erken doğum sorununu engellemek çok mümkün olmasa da yapılan rutin kontroller ile erken doğuma hazırlık yapılabilir.
