Şuan ister hayır deyin ister evet deyin içinde kendimizin de dahil olduğu teknoloji bağımlısı bir dünyada yaşıyoruz. İstesek de istemesek de. Bu durum artık hepimizi sarmış durumda.Ve bazılarımız çözüm yollarını arıyor.
Ancak bence en iyi çözüm ,bu işi başlamadan bitirmek.Yani uzak durmak.Tabi şimdi dediğimin mümkün olmadığını söyleyebilirsiniz.Sonuçta teknolojiden haberi olmayanlar da yavaş yavaş bağımlı hale geliyor.
Halbuki her gün 1-2 saat, hadi diyelim 3 saat bilgisayar telefon veya televizyon yeterli de artar bile.
İşte biz de eğer bugün , bu çağda biraz daha bilinçleşirsek , en azından bu konuda katkıda bulunmuş oluruz. Sizlere de bunun basit tedbirlerini göstermek istiyorum.Bir de dikkat çekmek isterim ki ;eğer vereceğim bu nasihatları kafanıza yerleştirirseniz daha iyi bir dünyanın varlığını hissedeceksiniz.Başlıyayım:
– Eğer internet vv. teknolojik aletlerin dışında herhangi bir müzik ,resim veya başka bir sanat dalıyla ilgiliyseniz onunla uğraşın.
-Kitap okumak belki de dünyanın en rahatlatıcı 2. eylemidir.Tavsiye ederim.
-Bir grup veya topluluk ile beraberseniz bir oyun oynamak hiç de fena sayılmaz.Burda kastettiğim oyunlar kutu oyunları zeka oyunları ve bilmeceler …
-En iyi yöntemlerden birisi ise , konuşmaktır.Biliyoruz ki insan sosyal varlıktır. Ve konuşmadan edemez. Bu yüzden herhangi bir kişiyle konuşmak oldukça rahatlatır.Konuşamay(sohbete)başlamadan önce bir konu seçerseniz sıkılmamış olursunuz.
-Düzenleyin.Evet yanlış duymadınız , bir yeri bir şeyi düzenleyin.Hem oyalanmayı sağlar hem de yararlı bir iş gerçekleştirmiş olursunuz.
BU YAZIDA BURADA BİTİYOR.UMARIM AZ DA OLSA BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNE GEÇEBİLMİŞSİNİZDİR…
Bu dediğiniz için artık çok geç. Teknolojinin kucağına doğmuş bir nesil yetişti ve artık bunu döndürmek imkansız. Ben 90ları görmüş yani dışarda toprakla, sokakla haşırneşir olmuş birisi olarak söylüyorum bunu. Ancak 2000 de milenyumda doğmuş çocuklar şuan 15 yaşında ve onlar tamamen teknolojiyle bir bütün.
Haklısınız,ama en azından denemekte bir zarar görmüyorum.