bermuda şeytan üçgeni gerçek mi
bermuda şeytan üçgeni gerçek mi

Yıllardır gizemini süren yada bizim öyle sandığımız bir konu, Bermuda Şeytan Üçgeni. Peki bu gizem ne zaman ortaya çıktı ve gizem çözülmüş olamaz mı? Gelin Bermuda Şeytan Üçgeni gizemi gerçek mi, görelim.

Bermuda Şeytan Üçgeni Gizemi

Bu gizemin gerçek olup olmadığını bulmadan önce bu gizemin aslında ne olduğunu ve nasıl ortaya çıktığını bilmek gerek. Bermuda şeytan üçgeni çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu atlantik okyanusunun bir bölümü. Bu isim daha doğrusu ölümcül şeytan üçgeni ismi ilk bir dergide bir köşe yazarı tarafından duyurulmuştur. Gemilerin ve uçakların kaybolduğu büyük bir alanı kapsayan hayali üçgen, Bermuda, Florida’daki Miami, ve Puerto Rico’daki San Juan bölgelerini köşe kabul eder.

bermuda şeytan üçgeni gizemi gerçek mi

Aslında dünya çağındaki kaynaklarda Bermuda Şeytan Üçgeni diye bir isim yoktur. Nedense Türkçeye çevrilirken ayrı ayrı ingilizcede kullanılan 3 farklı isimin kullanıldığı kaynaklar köşe kabul edilerek bu ad ortaya çıkmıştır. Bu üçgen içerisinde toplamda 500 yıl içerisinde yaklaşık 50 adet gemi ve 10-20 adet uçak kaybolmuştur.

Bermuda Şeytan Üçgeni Gerçek mi

Yukarıda bu üçgenin nasıl ortaya çıktığından biraz bahsettik. Şimdi gelelim bu hayali “Üçgen” gizeminin çözümüne. Adı Bermuda şeytan üçgeni bile olmayan ama sosyal medya gibi birçok platformda ilgi çekici şekilde anlatılan bu konu aslında bilim açısından yıllardır bilinmekteydi. Ancak siz ve birçok kişi bilimin verdiği sonuçlara bakmak yerine ilginizi çeken yazılara yöneldiniz. Aslında en basitinde Google arama motoruna Bermuda Şeytan Üçgeni yazdığımızda ilk çıkan Vikipedi’nin yazısını okusanız böyle bir gizemin aslında hiç olmadığını da göreceksiniz.

bermuda şeytan üçgeni atlantik okyanusu
bermuda şeytan üçgeni atlantik okyanusu

Vikipedi’de geçen kanıtlardan önce daha belirgin birkaç kanıt vermek istiyorum. Yukarıda bahsetmiştim değil mi, bu üçgende 500 yılda yaklaşık 50 adet gemi 10-20 adet uçak resmi kayıtlara göre kayboldu. Halbuki dünyada her yıl 100 ila 200 arası gemi resmi kayıtlara göre kaybolmakta. Hatta bu kaybolan gemilerin önemli bir oranı da Karadeniz sularında seyahat etmekteydi. Belki Karadeniz’de ki 5 yılda batan gemi sayısı Şeytan üçgeni ile aynıdır.

Bir diğer konu ise bu üçgenin köşe kabul edildiği bölgeler. Bu köşelerden ikisi Miami ve Bermuda bölgeleri dünyanın en zengin tatil bölgelerinden birkaçı. Bu sebeple “Bermuda Üçgeni” içerisinde her yıl yüzlerce tatil gemisi seyahat etmekte. Peki insanların gizem olarak görmediği ve hala tatil için akın ettikleri sularda bu gizemin sebebi nedir, hadi şimdi bilimsel açıklamalarla bakalım.

Bermuda tatil bölgesi
Bermuda tatil bölgesi

Bilimsel Bilgiler

Bermuda üçgeni olarak adlandırılan hayali bölgede, suların altında büyük doğal gaz hatları bulunmakta. Gemilerin iz bırakmadan kaybolmasını açıklayan Vikipedi alıntısını okuyalım.

Bu bölge, Gulf Stream denilen sıcak su akıntısının da geçtiği yerdir. Tabanın bazen ısınması yüzünden, bu “tebeşir gazlar” erir ve sudan hafif oldukları için yüzeye doğru yükselirler. O anda, tabandan yüzeye kadar suyun yoğunluğu azalır. O sırada oradan geçen ne varsa, derin bir kuyuya düşer gibi hızla okyanusun dibini boylar. Çünkü, yoğunluğu düşen su, gemileri taşıyacak kaldırma kuvvetini oluşturamaz. Gazın yükselmesi sona erince yoğunluk tekrar eski haline döner ve geride hiçbir iz kalmadan kocaman gemiler kilometrelerce derine gömülmüş olurlar.

Peki uçaklar, onlar neden kayboldular? Oda aynı sebepten dolayı. Ortaya çıkan doğal gazlar havadan da hafif oldukları için durmadan atmosferde yükselirler. Bu sefer havada yoğunluk düşüşü görüldüğü için oradan geçen uçaklar hemen irtifa kaybeder ve motorları durur.

Yani sonuç olarak bu üçgende gemilerin kaybolması veya uçakların kaybolması ne UFO’larla alakalı ne de Atlantis’le. Bizim anlatmak istediğimiz konu ise evet uzaylılar ve kayıp Atlantis doğal gazdan daha ilgi çekici olabilir ancak bu tarz gizemlerin arkasını görebilmek için önce bilimsel kaynaklara bakmak her zaman sizi gerçeğe bir adım daha yaklaştırır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.