Piclect vb3_7 - Vbulletin 3 resim yükleme eklentisi

Vbulletin 3 versiyonlari icin gelistirdigim Resim yukleme eklentisinin yeni versiyonunu tanitayim.. Bir onceki versiyonun amatorlugunu duzeltip, isimizi kolaylastiracak bir o kadarda yenilik ekledim.

Uygulamanin bu yeni versiyonunda Plupload uygulamasini kullandim. Javascript UI ozelligi sayesinde bir cok tema secenegide hazir geliyor. Hosunuza gitmediyse sitenize ozel tema olusturabilir ve kullanabilirsiniz. Isterseniz sizleri yormadan bu versiyonda neler var yazalim.

Download (indir) – v7 – Piclect vbulletin 3.x resim upload eklentisi

Uyari: Lutfen bir islem yapmadan once, kurulu bir siteniz yada sisteminiz varsa yedegini database dahil aliniz.

Eklenti ozellikleri

  • Surukle birak ile birden fazla resim ekleyebilme
  • Eklenen resimlerin onizlemesini gorebilme ve sirasini degistirebilme
  • Yuzlerce tema secenegi (hazir 10-20 arasi tema bulunuyor). Yeni tema olusturmak isterseniz burdaki konu size yardimci olacaktir.
  • Yuklenen resmi, resimleri otomatik mesaj alanina ekleme
  • Gelismis admin panel ayarlari ve ozellikleri
  • Gosterilecek resmi ve resme verilecek link formatini adminden belirleyebilme
  • Dil secenegi. Upload alaninda kullanilacak dili secebiliyorsunuz ( sadece upload formu kisminda)
  • Ayni anda birden fazla resim yukleyebilme
  • Test edilen tarayicilar: Chrome, Firefox, Safari.. Digerlerinde de sorun cikacagini zannetmiyorum..
  • Yeni konu acma, cevap yazma, hizli cevap yazma ve konu duzenleme alanlarina otomatik eklenir.
  • Sistem kaynaklarinizi asla artirmaz, Cok hafiftir ve resimleri baska sunucuda tuttugu icin son derecede hizlidir.
  • Yuklenen ve konuya eklenen resimlerden para kazanmaniza yardimci olur. Admin ayar kismindan resimlere verilecek linkleri para kazan secenegine gore yaparsaniz, gonderdiginiz her ziyaretci sizin hesabiniza belli bir miktarda para kazandir.
  • Yuklenen resimler piclect.com daki hesabiniza dahil edilir, boylece istediginiz zaman resimleri hesabiniz uzerinden duzenleyebilir yada silebilirsiniz.
  • Yuklenen resmin piclect.com sayfasinda sitenize link verilir, ismi telaffuz edilir :)
  • Doga dostudur, yesili sever..

Test videosu

 

Kurulum

Kurulum cok basit arkadaslar. Sirasi ile asagidaki yazdiklarimi uygulamaniz yeterli:

  1. Dosyalari acin, iki klasor goreceksiniz. Xml ve Upload
  2. XML klasoru icerisindeki dosyayi plugins yonetimi kismindan ekleyin
  3. UPLOAD klsoru icerisindekileride Forum sisteminizin kurulu oldugu dizine upload edin.
  4. Bu kadar, gerisi admin ayar kisminda :)

Admin ayar ve Upload’a hazirlik

Sitenizi http://piclect.com/developer sayfasindan eklemeniz, onaylamaniz ve API key, API secret kodlarini almaniz gerekli (Api olusturmak icin Ornek video). Sonrasinda bu kodlari Vbulletin admin sayfasindan (vBulletin Seçenekler-> Piclect Api resim upload) eklemeniz ve nerde gorunmesini istiyorsaniz orasi icin evet yapip kaydetmeniz yeterli olacaktir. Sitenizi onaylamada sorun yasiyorsaniz, iletisim sayfasindan bana konuyu iletebilirsiniz.

Buraya kadar sorunsuz vede herseyi yaptiysak artik upload’a haziriz demektir.

Eski versiyon kullananlar icin guncelleme

Eski versiyona ait dosyalari silin ve yenilerini yukleyin (upload klasorundekileri). Sonrasinda XML klasoru icerisindeki eklenti dosyasiniz vbulletin admin paneldeki plugins kismindan yukleyin. Ancak yuklerken uzerine yazsin secenegini evet yapmayi unutmayin.

Bu islemden sonra yeni versiyonu kullanmaya baslayabilirsiniz. Admin panelinize, eklenti ayar kismina giderek kendinize gore ozellestirebilirsiniz.

28 YORUMLAR

  1. Eklenti: 7.0.3 versiyonuna guncelledin.
    * 1mb ustu yuklenenr esimlerdeki sorun duzeltildi
    * upload sirasinda olusan bir kac hata giderildi
    * firefox da kodu mesaj alanina ekleme sorunu duzeltildi.

  2. Güncelleme işlemini nasıl yapacağımız hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ?
    Yaptığınız eklenti gördüğümün en iyisi teşekkür ederim.Çalışöanızda başarılar dilerim.

      • :D database error dan çevirdim siteyi , katıksız benim hatam ama bu sitenin bütün üyeleri melek gibi insanlar , Allah eksik etmesin :)
        Bu eklenti her türlü yeterli , bunu kurdum da v8 i görünce onu koştum.Şu an sıkıntısız çalışıyor .Allah razı olsun.

  3. forumhane.net de kullandık çok memnun kaldık. Ancak siteyi bazı nedenlerden dolayı versiyonu 4.2.3 yaptıktan sonra eklenti de gitti. Tekrar kurmak istedim ama vb4 için yokmuş. Biran önce vb4 için de çıkarsa çok iyi olur. :)

  4. selam vermiş olduğunuz eklenti ile ilgili herşeyi yaptım fakat resim upload alanında resim yükleyince
    null

    Kodu çıkıyor resim veya resim linki görünmüyor yardımcı olur musunuz

  5. Merhaba,
    Bütün dosyaları yükledim. Deneme yaptığım da resimi yükle başlat diyorum, daha sonrası resim linki vermiyor. Bu aşağıdaki gibi kod çıkarıyor. Yardımcı olur musunuz?
    null

  6. Merhaba,

    HTTP hatası alıp resim yüklenmiyor sorun nedir acaba? API ve SECRET KEY üzerinden onaylandı. TXT dosya da onaylı ama yükleme yaparken HTTP hatası veriyor.

    HTTP hatasi.
    URL yok ya da hatali olabilir.

    Aldığımız hata üstteki. Hem HTTP hem de HTTPS olarak denedim, onayladım. Yine aynı sorunu veriyor.

  7. merhabalar. resimler neden ftp ye değilde sizin sunucuza yükleniyor. onu kendi sunucumuza yüklemek istersek ayarlama şansımız olmaz mı sn hocam..?

    • Eklentinin amacı sitenizde yer açmak ve resimleri kendi servisimiz üzerinden sunmak. Eğer ilgileniyorsanız size özel ftp yapılandırması ile kendi erişimizdeki bir ftp ye upload yaptırabilirsiniz. bunun için ücret ve istekleriniz konusunda konuşmamız gerekebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.